fbpx

Over ons

Over Gebr. Greving Transport

Gebr. Greving Transport is een familiebedrijf uit Groningen met zeer veel ervaring in kippertransport en internationaal vervoer. Wij zijn gevestigd in de stad Groningen, aan de ringweg en nabij het centrum. Al meer dan 70 jaar ziet u onze bekende rood-gele trucks op de weg. Service staat bij ons hoog in het vaandel! Dankzij onze korte lijnen kunnen wij snel schakelen en zorgen wij ervoor dat de afspraken altijd, en op tijd, nagekomen worden. Dit doen wij door middel van onze gecertificeerde chauffeurs en een gedegen planning. Daarin zit ook onze kracht, we spreken iets af en voeren het dan op tijd uit zoals de klant het wil! U kunt dus echt op ons bouwen!

Duurzaamheid
Duurzaamheid staat bij ins hoog in het vaandel. Onze nieuws te trucks zijn voorzien van schoonste motoren type Euro 6.  Verder zijn wij onze vastgoed aan het verduurzamen dmv extra geïsoleerde loodsruimte en wordt het kantoor voorzien van HR ++ beglazing.

Over-ons
Historie Gebr. Greving Transport

In 1949 zijn de heren Piet en Klaas Greving ieder met een vrachtwagen begonnen in Engelbert.

Eerst reden de gebroeders met Dumpchevrolets al snel gevolgd door de eerste DAF en later ook Magirus Deutz. In de jaren 50 en 60 reden zij vooral met bouwstenen door heel Nederland en Duitsland. Piet en Klaas hadden de eerste Hulo Kranen hiervoor.

In 1957 is het bedrijf verhuisd naar Groningen, Oosterhoogebrug nog steeds de lokatie van vandaag. Vrij snel kwam ook Scandinavië in beeld en is nooit weer uit beeld geweest. Begin jaren 60 begonnen de gebroeders ook met kipauto's en ook deze zijn sindsdien niet meer uit beeld geweest.

Gebroeders Greving BV gebruikt sinds jaar en dag een grote verscheidenheid aan vrachtwagens en dat is tegenwoordig nog steeds het geval. In 1989 hebben Berend, zoon van Klaas, en Menno, zoon van Piet het bedrijf overgenomen van hun vaders.

Video over ons bedrijf

 • Waarom u voor Gebr. Greving Transport kiest

  Specialist in kippertransport en internationaal vervoer Ons familiebedrijf heeft al meer dan 65 jaar ervaring in kippentransport en internationaal vervoer!

 • Service

  Wij hebben service hoog in het vaandel staan! We spreken iets af en voeren het dan op tijd uit én zoals de klant het wil! U kunt dus echt op ons bouwen!

 • Uitgebreide kippervloot

  Met onze kippervloot kunnen wij alle bouwtransporten aan. U kunt het zo gek niet bedenken of Gebr. Greving Transport levert het bij u af.

Tijdslijn historie Gebr. Greving Transport
 • 1949 De start

  In 1949 zijn de heren Piet en Klaas Greving ieder met een vrachtwagen begonnen in Engelbert. Eerst reden de gebroeders met Dumpchevrolets al snel gevolgd door de eerste DAF en later ook Magirus Deutz.

 • 1951 Jaren 50 en 60

  In de jaren 50 en 60 reden zij vooral met bouwstenen door heel Nederland en Duitsland. Piet en Klaas hadden de eerste Hulo Kranen hiervoor. In 1957 is het bedrijf verhuisd naar Groningen, Oosterhoogebrug nog steeds de lokatie van vandaag. Vrij snel kwam ook Scandinavië in beeld en is nooit weer uit beeld geweest.

 • 1961 Begin jaren 60

  Begin jaren 60 begonnen de gebroeders ook met kipauto's en ook deze zijn sindsdien niet meer uit beeld geweest. Gebroeders Greving BV gebruikt sinds jaar en dag een grote verscheidenheid aan vrachtwagens en dat is tegenwoordig nog steeds het geval

 • 1987 Overname

  In 1989 hebben Berend, zoon van Klaas, en Menno, zoon van Piet het bedrijf overgenomen van hun vaders.

 • 2017 Overname

  Overname GEBR. GREVING BV door zoon van Menno, Sandor Greving.