fbpx

Onze historie

Historie Gebr. Greving Transport

In 1949 zijn de heren Piet en Klaas Greving ieder met een vrachtwagen begonnen in Engelbert.

Eerst reden de gebroeders met Dumpchevrolets al snel gevolgd door de eerste DAF en later ook Magirus Deutz. In de jaren 50 en 60 reden zij vooral met bouwstenen door heel Nederland en Duitsland. Piet en Klaas hadden de eerste Hulo Kranen hiervoor.

In 1957 is het bedrijf verhuisd naar Groningen, Oosterhoogebrug nog steeds de lokatie van vandaag. Vrij snel kwam ook Scandinavië in beeld en is nooit weer uit beeld geweest. Begin jaren 60 begonnen de gebroeders ook met kipauto's en ook deze zijn sindsdien niet meer uit beeld geweest.

Gebroeders Greving BV gebruikt sinds jaar en dag een grote verscheidenheid aan vrachtwagens en dat is tegenwoordig nog steeds het geval. In 1989 hebben Berend, zoon van Klaas, en Menno, zoon van Piet het bedrijf overgenomen van hun vaders.

Tijdslijn historie Gebr. Greving Transport

 • 1949 De start

  In 1949 zijn de heren Piet en Klaas Greving ieder met een vrachtwagen begonnen in Engelbert. Eerst reden de gebroeders met Dumpchevrolets al snel gevolgd door de eerste DAF en later ook Magirus Deutz.

 • 1951 Jaren 50 en 60

  In de jaren 50 en 60 reden zij vooral met bouwstenen door heel Nederland en Duitsland. Piet en Klaas hadden de eerste Hulo Kranen hiervoor. In 1957 is het bedrijf verhuisd naar Groningen, Oosterhoogebrug nog steeds de lokatie van vandaag. Vrij snel kwam ook Scandinavië in beeld en is nooit weer uit beeld geweest.

 • 1961 Begin jaren 60

  Begin jaren 60 begonnen de gebroeders ook met kipauto's en ook deze zijn sindsdien niet meer uit beeld geweest. Gebroeders Greving BV gebruikt sinds jaar en dag een grote verscheidenheid aan vrachtwagens en dat is tegenwoordig nog steeds het geval

 • 1987 Overname

  In 1989 hebben Berend, zoon van Klaas, en Menno, zoon van Piet het bedrijf overgenomen van hun vaders.

 • 2017 Overname

  Overname GEBR. GREVING BV door zoon van Menno, Sandor Greving.